Beoordeling fotoboek Saal-Digitaal Fotoservice

Ik kreeg recentelijk de gelegenheid om een fotoboek te laten maken door Saal-Digitaal Fotoservice GmbH uit Duitsland. Voor mij tot die tijd een onbekende in de veelheid van aanbieders van fotoboeken. Ik kreeg de kans om voor maximaal € 40,- (inclusief verzendkosten) een fotoboek te laten maken en deze van een review te voorzien. 

Ik koos voor een A4 fotoboek(je) met harde kaft en glanzend afgedrukte foto's . De productie en aflevering nam ongeveer 1,5 weken in beslag, hetgeen mij niet tegenviel, gelet op het feit dat het boekje in Duitsland geproduceerd werd. Het resultaat mag er zijn: de foto's (op fotopapier afgedrukt) zijn bijzonder scherp en wat direct opvalt is dat de kleuren prachtig verzadigd van het papier spatten. Echt bloedmooi!

De bijgeleverde software is voor een ervaren "fotoboekenmaker" vrij snel te gebruiken en niet al te ingewikkeld, al zal ik nooit echt de benodigde routine hierin krijgen.......

Ik heb gekozen voor een selectie van architectuurfoto's zoals je die ook op mijn site vindt en het resultaat is zoals eerder gezegd prachtig, maar toch is er een aandachtspuntje: ik voorzie mijn foto's van een watermerk-handtekening rechtsonderin. Op de cover is het een en ander misgegaan: het watermerk zit precies op de rand van het kaft en valt daardoor half weg. Ook de foto op de voorkant loopt over de rug van het boekje te ver door. Dit maakt een slordige indruk en doet afbreuk aan het boekje. Wellicht dat ik iets heb fout gedaan, maar dat is me bij andere fotoboeken (Profotonet, Albelli, Fotofabriek) niet eerder overkomen.

Alles bij elkaar een prachtig boekje, slordigheidjes aan de kaft enne.......  € 40,- voor 26 pagina's is redelijk aan de prijs.